Nappaa siis seuraavalta kauppareissulta mukaan tuore parsakaali ja käy tuumasta toimeen. Kotimaista parsakaalia saa kesäkuun loppupuolelta aina marraskuun loppuun asti. Vielä siis ehdit.
Paahdettu parsakaali kaverina punasipuli (2 annosta):
1 parsakaali
1 punasipuli
oliiviöljyä (kitsaasti, mikäli olet tasolla 1 Plus tai 2)
sitruunan mehua
pippuria
suolaa
wasabi-tahnaa, löytyy marketin sushi-hyllystä
Lorauta maltilla oliiviöljyä kulhoon tai isoon pakastepussiin.
Lisää joukkoon mausteet sekä sitruunan mehu ja sekoita.
Sekoita mukaan pilkotut kasvikset.
Kumoa komeus leivinpaperilla vuorattuun paistoastiaan tai pellille.
Laita 225-asteiseen uuniin 20-30 min ajaksi. Parsakaalin pinnan on tarkoitus paahtua/ruskettua, mutta ei palaa.
Nautiskele makean pähkinäinen herkku sellaisenaan tai lisukkeena vaikkapa kalalle, lihalle tai kasvispyöryköille.
Oliiviöljy
1 rkl = 13.5 g = 120 kcal
1 tl = 5 g = 45 kcal
Antoisaa makumatkaa!
Sini & Tiina
Psst! Seuraavalla kerralla kippaa mukaan myös kurpitsaa ja kukkakaalia. Annan makutakuun.
![]() |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti