keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Voihan vihannes! Parsakaalia uudella tavalla

Oletko koukussa parsakaaliin vai pyrkiikö nenänvarsi nousemaan kippuralle? Olipa niin tai näin, niin kokeileppa mitä paahtaminen saa aikaan ja ylläty! Väitän, että paahtamalla vihannekset saavat aivan uutta twistiä ja maistuvat myös niille, jotka läpsäyttävät mieluummin kannen kiinni keitettyihin vihanneksiin törmätessään.

Nappaa siis seuraavalta kauppareissulta mukaan tuore parsakaali ja käy tuumasta toimeen. Kotimaista parsakaalia saa kesäkuun loppupuolelta aina marraskuun loppuun asti. Vielä siis ehdit.

paahdettu, parsakaali, punasipuli, kevyt resepti
 Paahdettu parsakaali kaverina punasipuli (2 annosta):
1 parsakaali
1 punasipuli
oliiviöljyä (kitsaasti, mikäli olet tasolla 1 Plus tai 2)
sitruunan mehua
pippuria
suolaa
wasabi-tahnaa, löytyy marketin sushi-hyllystä

punasipuli, parsakaali, kevyt resepti
Pilko parsa ja punasipuli reilun kokoisiksi paloiksi.
Lorauta maltilla oliiviöljyä kulhoon tai isoon pakastepussiin.
Lisää joukkoon mausteet sekä sitruunan mehu ja sekoita.
Sekoita mukaan pilkotut kasvikset.
Kumoa komeus leivinpaperilla vuorattuun paistoastiaan tai pellille.
Laita 225-asteiseen uuniin 20-30 min ajaksi. Parsakaalin pinnan on tarkoitus paahtua/ruskettua, mutta ei palaa.

Nautiskele makean pähkinäinen herkku sellaisenaan tai lisukkeena vaikkapa kalalle, lihalle tai kasvispyöryköille. 


Oliiviöljy
1 rkl = 13.5 g = 120 kcal
1 tl = 5 g =  45 kcal

Antoisaa makumatkaa!
Sini & Tiina

Psst! Seuraavalla kerralla kippaa mukaan myös kurpitsaa ja kukkakaalia. Annan makutakuun.
kevyt ruoka, paahdetut kasvikset, vihannekset


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti