Koska perheen muksut ovat vielä kovin pieniä, niin makeisten syöntiä on vielä helppo valvoa. Lapset eivät osaa vielä pyytää ostamaan karkkeja, mutta osaavat olla vailla, jos näkevät karkkipussin kotona. Emme ole ottaneet käyttöön varsinaista karkkipäivää, vaan herkuttelemme satunnaisesti. Tavoite olisi ettei nälkään syödä herkkuja, vaan nautiskellaan niitä sitten hyvällä omallatunnolla ja kohtuudella vaikkapa jälkiruuaksi. Myös pieni vaivannäkö herkkujen eteen tekee usein hyvää.
![]() |
Trio Herukka by kesäkoti |
Koska itse lopsisin karkkeja enemmän kuin heikot jalkani jaksavat kantaa, niin karkinsyönnin rajoittaminen on enemmän kuin paikallaan. Etsiessäni parempaa vaihtoehtoja kaupan karamelleille, löysin mielenkiintoisen viinikumireseptin. Innostuin heti, sillä karamellit valmistetaan marjoista ja makeutetaan hunajalla. Kuulostaa terveelliseltä, eikö?
Viinikumit, noin 30 kpl
0,5 l marjoja, esim. viinimarjoja, mustikoita, vademia, mansikoita
3 rkl liivatejauhetta
1 rkl hunajaa
1. Laita marjat kattilaan ja lisää vettä niin, että marjat peittyvät.
2. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes vesi on haihtunut puoleen.
3. Voit survoa marjoja esim. kauhalla.
4. Siivilöi mehu puhtaaseen kattilaan
5. Lisää liivatejauhe koko ajan sekoittaen ja kuumenna hetki, jotta liivate liukenee.
6. Sekoita hunaja joukkoon
7. Kaada seos muotteihin tai vuokaan ja nosta jähmettymään jääkaappiin.
![]() |
Nämä kirpsakat viinikumit tehtiin musta-, puna- ja valkoherukoista. |
Marjaremmit
1. Lisää noin 1 dl marjoja tai hedelmiä marjasurvoksen sekaan ja soseuta seos sauvasekoittimella.
2. Kumoa seos leivinpaperin päälle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi. Kuivata levy uunissa alhaisimmalla lämmöllä. Käytä kiertoilmatoimintoa mahdollisuuksien mukaan.
3. Leikkaa jähmettynyt levy siivuiksi, kääri rullalle ja sitä myöten suuta kohti.
Koska makuraadilla nousi peukut pystyn, niin tätä ohjetta kokeilen toistekin. Löytyykö sinulta jotain hyvää makeisreseptiä?
PS: Alkuperäinen Hanna Stoltin resepti löytyy täältä.
Sini
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti