Pavut on pitkään olleet keittiöni kesytyslistalla ja kokeiltuani seuraavaa, pääsivät ne arkiruokarepertuaariin mukaan. Mustapapujen maku on yllättävän voimakas ja pihveistä tuli mukavan muhevia. Mustapavuissa on maun lisäksi runsaasti kuituja ja proteiinia.
Pihvin voi livauttaa kasvishampurilaisen sisälle tai nauttia sellaisenaan kasvisten kera. Makean hedelmäinen lisuke voisi toimia myös loistavasti. Seuraavaksi ajattelin kokeilla hirven jauhelihaa ja mustapapuja yhdessä. Voisinpa piilotella joku kerta sieniäkin joukkoon, tuskin kanttarelit tekisivät hallaa maulle.
![]() |
Kursailemattomat mustapapupihvit. |
Muhevat mustapapupihvit ( 8 pihviä, noin 110 kcal/pihvi, *Tasolta 3 alkaen)
2 prk esikäsiteltyjä mustapapuja, esim. GoGreen
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 muna
1 dl (pika)kaurahiutaleita tai (ruis)korppujauhoja
2 tl yrttejä, esim. basilika
1 tl mustapippuria tai cayennepippuria
nuukasti öljyä paistamiseen
Huuhdo ja valuta mustapavut lävikössä.
Kuullota sipulit pannulla pienessä määrässä öljyä.
Sekoita kaikki ainesosat kulhossa ja
soseuta ne sauvasekoittimen avulla.
Anna taikinan turvota tovin verran.
Muotoile taikinasta pihvejä vedellä kostutetuin käsin.
Paista pihvejä pannulla pienessä määrässä öljyä noin 2-3 minuttia puoleltaan.
*Vinkki! Jos olet alemmilla tasoilla 1+ tai 2, niin korppujauhot voi korvata juustoraasteella ( 17% juusto, 1 dl=50g=135 kcal). Pihvien kokonaiskalorimäärä pysyy samana.
Mustapapupihvien aisapariksi sopisi mukavasti makeat paahdetut vihannekset:
Parsakaalia uudella tavalla
Sini
Mustapavuista saa vaikka mitä aikaiseksi! Täytyy kokoeilla näitä pihvejä seuraavaksi. Tein mustapapu-suklaakakkua vähän aikaa sitten, nam :)
VastaaPoistaMustapavut yllätti kyllä positiivisesti :) Täytyypä käydä kurkkaamassa ohjeesi, kuulostaa kovin mielenkiintoiselta. Olisikin sopivasti pienet illanistujaiset tuloillaan. Sini
Poista