Satokausi tarjoaa upeita herkkuja ja juureshyllystä löytyy tällä hetkellä mahtavia raaka-aineita edullisesti. Minulle syksyn rakkain raaka-aine on kurpitsa. Tällä kertaa myskikurpitsa sulostutti syksyistä sosekeittoa
Kurpitsa-kukkakaalikeitto ( 4 annosta, 160 kcal/annos)
1 myskikurpitsa, noin 1 kg
Puolikas kukkakaali, noin 200 g
1 tl oliiviöljyä
Savustettu paprika-jauhetta
Sormisuolaa
Paahda ronskin kokoiset ja öljytyt sekä maustetut lohkot uunissa 225 asteessa, kunnes ovat saaneet väriä pintaansa. Voit kääntää lohkoja pari kertaa kypsentämisen aikana. Mitä paahteisempi sävy lohkoihin tulee, niin sitä maukkaampi keitto.
Kaada juureslohkot kattilaan ja lisää vettä sen verran, että lohkot niukalti peittyvät. Lisää mausteet:
1 kasvisliemikuutio
Chiliä (oman maun mukaan)
1 tl hunajaa
Tuoretta inkivääriä, noin 1 tl
Keitä hiljalleen kunnes juurekset ovat täysin kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa. Tarkista maku ja mausta lisää tarpeen mukaan.
Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti