Kaipailin kovasti myös lapsille maistuvaa vaihtoehtoa perunamuusille. Muusin etu on mielestäni siinä, ettei annos kaipaa enää kastiketta seurakseen. Näin annoksesta tulee ikään kuin entistä kevyempi.
Testailin kukkakaalimuusia vastapyydetyn siian sekä salaatin kera ja ilkeän kehua. Ruoka maittoi myös muksuille, joten ansaitkoon annos sillä verukkeella kymmenen lisäpistettä. Papukaijamerkin se ansaitsee edullisuutensa vuoksi. Kukkakaalimuusi pääsee siis ehdottomasti mukaan arkiruokien listalle.
Kukkakaalimuusi on lisäksi munaton, gluteeniton, vähähiilihydraattinen ja sokeriton kasvisruoka. Halutessaan siitä voi tehdä myös maidottoman.
Camppaajille vinkiksi, että annos sopii jo Tasolta 1 Plus alkaen.
Kevyt kukkakaalimuusi (2 annosta, 50 kcal/annos)
1 pss pakastekukkakaalta (450 g)
ripaus suolaa
sipulijauhetta
juustoraastetta/maitoa
Lisää jäiset kukkakaalit kiehuvaan veteen ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä kukkakaaleja kannen alla pehmeäksi, noin 5-8 minuuttia. Valuta keitinvesi pois ja soseuta kukkakaalit sauvasekoittimella. Lisää muusiin mausteita makua maistellen. Muusin rakennetta voit muokata lisäämällä hieman vähärasvaista juustoraastetta, mikäli muusi on liian löysää. Turhan paksun muusin saa pehmenemään maidon avulla.
Muusiterveisin
Sini
Psst. Mikäli kalastusreissun saalis jäi laihan hivakaksi, niin testaapa muusin kaverina mustapapu- tai tonnikalapihvejä.
Muhevat mustapapupihvit
Kevyet tonnikalapihvit
Jälkiruokana maistuisi
Banaaniletut
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti